Nederlands
belterwiede restaurant.fw.png

KLIMBOS PAASLOO

CULINAIR

GASTEN WATERPARK

restaurantwanneperveenRestaurant Belterwiede Wanneperveen GiethoornRestaurant Belterwiede Wanneperveen GiethoornRestaurant Belterwiede Wanneperveen Giethoorn


Zoek en boek
Bekijk onze groepsarrangementen

en dagjes uit!

 

Restaurant Belterwiede bij Giethoorn Overijssel

Speciale Bieren

Belterwiede Café in Wanneperveen bij Giethoorn heeft een ruim assortiment aan speciale bieren. Op deze pagina wordt de afkomst en de specialiteit van de speciale bieren toegelicht.

 

 

 

 

Corona €4,50
Corona, officieel Corona Extra, in Spaanstalige landen Coronita geheten, is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo. Het heeft een alcoholpercentage van 4,6% en heeft een
lichte kleur. Het bier wordt geleverd in een fles van blank glas en is daardoor slechts beperkt houdbaar.Bij de productie van Corona wordt relatief weinig gerst gebruikt. Een groot deel van
de storting bestaat uit goedkopere alternatieven als maïs en rijstdie bij vergisting wel alcohol vormenmaar minder smaak leveren. Ook hop wordt slechts zeer beperkt gebruikt.

Door eenbeperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak,iets wat in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje limoen in de flessenhals.


Hoegaarden Witbier €3,50
Hoegaarden Witbier is een troubel blond bier met een vlokkige witte kraag. Het heeft een kruidige neus van onder andere peper, koriander en citrusvruchten. Na een eerder neutrale aanzet overheerst een milde sinaasappelsmaak. De afdronk is mildbitter. Hoegaarden Witbier is de oermoeder van het hedendaags Belgisch witbier. Pierre Celis herdefinieerde het begrip dorstlessend bier.


Hoegaarden Rose bier €3,50
Hoegaarden Rosé is het originele witbier (alc. 4,5% vol) met het fris-zoete karakter van Rosé. De fruitige smaak en verleidelijke afdronk ontstaan door de melange van rode vruchten, waaronder frambozen

 

Estrella €12,50 (per fles)
Estrella Damm Inedit is een uitgelezen combinatie van gerste–en tarwemouten met fijne hopsoorten, koriander, Curaçao, zoethoet, gist en water. Na het bottelen ondergaat het bier een
2e gisting op fles, welke zorgt voor zijn natuurlijke troebelheid. Duidelijk intens en complex van aroma, met een natuurlijke troebelheid. Fruitige en bloemige neus met toetsen van verse
gist en zoete kruiden. De smaak is zeer fris, zacht, romig en fruitig met een prettig uitvloeiende milde afdronk. Een ideale begeleidier van de fijnste gerechten

 

La Chouffe €4,50
De brouwerij Achouffe, gelegen in het hartje van de groene Ardennen, werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren. De topper, LA CHOUFFE, is een goudblond bier dat zich onderscheidt door zijn frisheid en fruitig aroma.


LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.


Duvel €4,50
Duvel is een 100% zuiver en natuurlijk bier, zonder additieven of bewaarmiddelen. En dat verschil proeft u onmiddellijk. Zijn verrassend hoog alcoholvolume (8,5%), enorme schuimkraag, delicate pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel van de andere Belgische bieren.a de botteling hergist het bier gedurende een periode van 10 dagen in de warme kelders van de brouwerij (24°C). Ten slotte wordt het bier gedurende 6 weken gekoeld (5°C) bewaard in de zogenaamde koude kelders. Deze extra lange rijpingsperiode is uniek en draagt bij tot de verfijnde smaak en het zuivere aroma van Duvel. Door zijn subtiele bitterkracht en verfijnde aroma neemt Duvel een unieke plaats in binnen de rijke Belgische biertraditie. Zijn droge en toch licht alcoholzoete smaakt maakt het tot een aangename dorstlesser, met een uitgesproken hopkarakter.


De Koninck €4,00
Een klassieker... verbonden met Antwerpen, zoals de haven, de zoo, diamant en mode. Amberkleurig bier van hoge gisting met een pittige smaak en fluweelzacht aroma. Gemaakt met Saaz-hop en 100% zuivere mout, zonder toevoeging van maïs of andere brouwsuikers.
Slechts 5% alc.vol. en dus zowel een dorstlesser als een degustatiebier. Bij voorkeur te drinken in een 'Bolleke'.

 

Pauwel Kwak €4,50
Pauwel Kwak is de naam van een 19e-eeuwse herbergier. In zijn koetsiersherberg De Hoorn brouwde deze Vlaming een zwaar, donker bier. Omdat Napoleon in zijn Codex had laten opnemen dat het koetsiers niet toegestaan was samen met hun passagiers bier te nuttigen, vreesde de herbergier omzetdaling. Om dit te omzeilen schonk hij de koetsiers zijn bier in een speciaal glas dat zij samen met een speciale houder aan de koets konden hangen. Zo was er altijd ruimte voor 'een voor onderweg'. Het ambachtelijke bier wordt nu gebrouwen door brouwerij Bosteels, die reeds zes generaties in familiehanden is. Pauwel Kwak is een hoog gistend bier, amberkleurig met een licht moutige smaak en een fruitige nasmaak.


Karmeliet €4,50
En blond bier met gebroken witte kraag. Het heeft een rijkelijk fruitig boeket van onder andere sinaasappels. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan uiterst mildbitter uit te vloeien. Het is een drie granen-bier (gerst, tarwe en haver) gebrouwen volgens een oud Karmelietenrecept: een uniek bier dat door zijn fruitigheid iedereen kan bekoren.

 

Leffe Blond €3,50
Leffe Blond is de meest toegankelijke variant van Leffe. Het heeft een goudblonde kleur en een alcoholgehalte van 6,6%. Het is een droog, fruitig, licht kruidig bier, zeer vol en zacht van smaak. Het bier bezit een verfijnde bitterheid, die zich uitstrekt over de gehele smaakbeleving, inclusief afdronk. Het aroma is licht moutachtig. Gastronomisch vervult Leffe Blond dezelfde functie als een rode Bordeaux, maar kan het meer uiteenlopend worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij gerechten met gerookte ham of gerechten waarin azijn wordt gebruikt.


Leffe Dubbel €3,50
Leffe Dubbel is iets bitterder dan Leffe Blond en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. De bitterheid wordt gecompenseerd door de aromatische zoetheid van de geroosterde gerst. De krachtige volheid wordt gecompleteerd door het rijke aroma van geroosterde karamel.

 

Leffe Triple €3,50
Leffe Tripel is een licht bitter bier met de kruidige smaak van koriander en  sinaasappel en de kleur van oude wijn. Gastronomisch vervult dit bier dezelfde functie als een bijzonder robuuste wijn zoals Chateauneuf du Pape of de wijn van de Viognier-druif met zijn exotische smaak. Het is een echt abdijbier, dat op de fles een tweede gisting ondergaat.

 

 

Borrelgerechten

Caroussel Brood €5,00: Verschillende soorten brood met kruidenboter, tapenade, olijfolie en
zeezout. (voor 2-3 personen)
Kaasplankje €7,50: Voor 2 personen met twee Hollandse kazen, twee buitenlandse kazen en
brood
Vlammetjes €4,50: Acht Oosterse pikante vlammetjes
Borrelgarnituur Wanneperveen €7,50 Een uitgebreid garnituur voor 2 personen, bestaande uit o.a.: Hausmacher, droge worst, Jong belegen kaas
Gehaktbal €5,00: Huisgemaakte gehaktbal met mosterd en wit brood

Bitterballen(8): €4,50 Een portie ambachtelijke bitterballen met mosterd

Contact formulier

Sitemap

Waterpark Belterwiede

Vakantiepark Giethoorn

Villapark Weeribben
Links

 

Belterwiede Restaurant
Veneweg 191
7946 LP Wanneperveen
T. 0522 - 281714
Reserveren@belterwiederestaurant.nl

 

 

 

 

 

Powered by : QualitySites4All
belterwiederestaurant.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen